Kollaboration:
Åben Forskning
Åben Innovation

Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.

Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.

Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.

Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.

“I forskning er netværk og samarbejde vigtigere end konkurrence. Verden er dybt afhængig af tværfaglig problemløsning of kreative fælleskaber og af transparens og tillid. Derfor er tilgangen til kollaborativ problemløsning hele tiden i udvikling. Dette er en virkelig spændende og nytænkende bog, som peger stærkt på nødvendigheden af mere fælles bevidsthed og samlet engagement for at kunne imødegå tidens store udfordringer.”

– Hanne Leth Andersen, Rektor, Roskilde University

“Evnen til kollaboration bliver en stadig væsentligere kompetence for en vidensvirksomhed som Novozymes, som gerne vil være en del af løsningen på de komplekse problemer, vi som globalt samfund står overfor at løse sammen. Denne bog er en sublim inspiration til mennesker og virksomheder, som gerne vil have et 360o blik på, hvordan radikalt tværgående samarbejde kan finde sted.”

– Sebastian Søderberg, Vice President, Novozymes

“Denne bog opfylder en vigtig mangel i den forskningspolitiske, videnskabsteoretiske og videnskabshistoriske litteratur i Danmark ved at tage et nyt sæt tendenser i forskningsverdenen under nysgerrig og kritisk behandling. Forfatterne har tydeligvis et godt greb om emnet og formår at give læseren indsigt i forskellige samarbejdsformer inden for forskning og innovation.” 

– Claus Emmeche, Lektor, Københavns Universitet

Information & Inquiries:
alfredbirkegaard@gmail.com
+45 30 77 31 44